Najwyższy czas pomyśleć o potrawach na wigilijny stół. To spore wyzwanie dla każdej pani domu. Można jednak sobie troszeczkę to świąteczne wyzwanie uprościć.
Zamawianie na wynos potraw wigilijnych to młody zwyczaj. Jeszcze kilka lat temu godziny spędzone w sklepach, a później krzątanina w kuchni do ostatniej chwili przed kolacją były częścią świątecznej atmosfery. Dziś coraz śmielej zamawiamy część potraw w restauracjach by choć trochę ułatwić sobie życie.
Gdzie zamówić wigilijne potrawy? Rynek świetnie odczytuje potrzeby klientów i ofert z cateringiem nie brakuje. Świąteczne dania na wynos znajdziemy m.in. w menu Restauracji Grill House „Wichłacz”.
– W Święta odpoczywaj! My z miłą chęcią przygotujemy dla Ciebie coś pysznego do jedzenia – tak reklamuje się „Wichłacz” w internecie. Zamówienia można składać tu do 22 grudnia – telefonicznie, mailowo lub w restauracji przy ul. Perłowej 2. Nr tel. 94 352 84 74.
Ceny? Za kilogram kapusty z grzybami lub bigosu zapłacimy tu 50 zł, pierogi pieczone z kapustą i grzybami zostały wycenione na sztuki i zapłacimy za jednego 1,40, a za 300 ml świątecznej zupy grzybowej 10 zł.
Catering świąteczny prosto do Waszych domów oferuje też Hotel Baltic Plaza przy ul. Plażowej 1. Tu trzeba się śpieszyć z zamówieniami. To już naprawdę ostatnia chwila. Menu jest długie i zawiera chyba wszystko co powinno się znaleźć na świątecznym stole.
Wigilijne potrawy na wynos oferuje też Bar Mleczny Alka przy ul. Wschodniej 3. Tu zamówimy pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, z samą pieczarką lub z mięsem oraz krokiety i bigos. Nr tel. : 94 352 96 58
Cały asortyment dań garmażeryjnych ma w ofercie sklep rybny Superfish przy ul. Dubois 16 B. Można tu zamawiać nie tylko dania z ryb, ale również pierogi i krokiety. Nr tel.: 94 352 31 26