W menu hotelowych restauracji dania kuchni pomorskiej  

Śledź, bulion rybny czy golonka – to dania nawiązujące do historii kuchni pomorskiej i inspirowane lokalną tradycją. W karcie są też wina z winnicy w Zachodniopomorskim.

Kołobrzeskie hotele znalazły sposób na przyciągnięcie gości nad morze zimą. Czterech szefów nadmorskich obiektów Zdrojowa Hotels przygotowało menu oparte na lokalnych przepisach i produktach od okolicznych dostawców. Dania z regionu podawane są  jednak w nieco innej, bardziej nowoczesnej odsłonie. 

– Kuchnia wybrzeża to nie tylko morze i jego zasoby, to szeroka gama wspaniałych produktów z okolicy, z których jesteśmy dumni. Ile osób miało okazję skosztować sękacza kołobrzeskiego, którego proponujemy na deser – pyta Rafał Durka, szef kuchni Diune Hotel***** & Resort.

Goście będą mogli wybierać między daniami z karty sezonowej a nową ofertą regionalną, identyczną we wszystkich kołobrzeskich hotelach Zdrojowej. W menu regionalnym znajdują się również wina: białe, czerwone i różowe z renomowanej Winnicy Turnau położonej w Zachodniopomorskiem.

– Z ogromną przyjemnością przygotowaliśmy propozycję win, które idealnie komponują się z daniami regionalnymi. W sztuce kulinarnej połączenie tradycji z nowoczesnością zawsze oznacza coś nieoczywistego – mówi Grzegorz Turnau, muzyk i współwłaściciel Winnicy Turnau.

Menu regionalne jest dostępne w trzech kołobrzeskich restauracjach Zdrojowej: Restauracji Sand{acz} w Sand Hotel****, Restauracja Lobster w Marine Hotel***** oraz Restauracji Arté w Diune Hotel***** & Resort.

Na zdjęciu Rafał Durka, szef kuchni Diune Hotel***** & Resort i niektóre z dań, które znajdziemy w restauracjach Zdrojowej Hotels.

Fot. Zdrojowa Hotels

durka e1486719066505 - W menu hotelowych restauracji dania kuchni pomorskiej  

hotel zdrojowa kołobrzeg - W menu hotelowych restauracji dania kuchni pomorskiej   hotel zdrojowa - W menu hotelowych restauracji dania kuchni pomorskiej   hotel Kołobrzeg - W menu hotelowych restauracji dania kuchni pomorskiej   kołobrzeg - W menu hotelowych restauracji dania kuchni pomorskiej  

 

1 Komentarz

Napisz komentarz
  1. 16 lutego, 13:10 Adventurepartner2016.isblog.net

    Succeeding inside of a bodyweight burning Program not only can make you appear better, nonetheless it’ll also increase
    yokur health, andd enhance your self-confidence frim the
    procedure. You’ll understand the common myths regarding most lose weight fast diets.
    Chitosan can be a natural substance (having a stducture sesems like cellulose) called
    „the fat magnet” as a result oof its capability behave as a lipid binder for the rate to five to significantly its
    weight. http://adventurepartner2016.isblog.net/how-to-lose-weight-quick-overview-of-losing-fat-safely-1311333

    Reply this comment

Napisz komentarz

zobacz wszystkie komentarze

Send this to friend