Szukasz inspiracji? Zapraszamy na pokazy mistrzów sztuki kulinarnej! TARGI GASTRO-HOTEL Kołobrzeg 11 – 13 marca 2020 – Hala Milenium. Grzegorz Gniech MISTRZ ŚWIATA I MISTRZ POLSKI pokazy carvingu czyli sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach.
SZCZEGÓŁOWY PROGRAM
środa, 11 marca 2020 r. | 10:00 – 17:00
-10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
-10:45 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Jesiotr – szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli , pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
-10:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego – Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
-11:45 – pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni – Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala
-12:00 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Koszty zmienne w gastronomii – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
-12:45 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
-13:15 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Owoce morza
-13:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
-14:15 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Pokaz kuchni kaszubskiej
-15:15 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
czwartek, 12 marca 2020 r. | 10:00 – 17:00
-10:15 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
-10:45 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
-11:00 – Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu
-12:00 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem – Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami
-12:45 – Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów
-13:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Śledzie na różne sposoby
-14:00 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
piątek, 13 marca 2020 r. | 10:00 – 15:00
-9:00 – Szkolenie – Od kelnera/portiera/recepcjonisty/… do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** (brak miejsc)
-10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
-10:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Sery w naszej kuchni
-10:45 – szkolenie Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
-11.30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Ryby i przyprawy w naszej kuchni
-12.30 – Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów.
UWAGA! Szkolenia – w czwartek i piątek sprawdź dostępność biletów!