Jest już gotowa lista produktów niezbędnych do zorganizowania Wigilii dla Samotnych w Kołobrzegu. Jeżeli chcielibyście w ten sposób wesprzeć tą szlachetna inicjatywę wybierzcie z listy produkt i przekażcie organizatorom. Kontakt do koordynatorów „Wigilii…” podajemy na końcu.
Na zdjęciu Wigilia dla Samotnych w 2016 roku. Fot. Fb/Wolne miejsce – Kołobrzeg
Dorsz 100 kg
Śledź matias 50 kg
Karp filet 50 kg
Ziemniaki
Włoszczyzna
Koncentrat pomidorowy 5 kg
Cebula biała 20 kg
Marchew 20 kg
Pieczarki 20 kg
Pomidory suszone 3 kg
Jabłko suszone 5 kg
Gruszka suszona 5 kg
Śliwka suszona 3 kg
Morele suszone 3 kg
Groszek konserwowy 6 kg
Kukurydza konserwowa 6 kg
Ogórki konserwowe 5 kg
Jaja 100 sztuk
Żelatyna 1 kg
Cytryna 5 kg
Vegeta 5 kg
Czosnek 3 kg
Liść laurowy 100 g
Ziele angielskie 200 g
Seler 20 kg
Jabłka 20 kg
Buraki 50 kg
Pietruszka nać 20 pęczków
Pietruszka korzeń 10 sztuk
Koperek 20 pęczków
Pieprz czarny mielony 1 kg
Sól 20 kg
Cukier 10 kg
Olej 10 l
Masło 5 kg
Majonez 15 kg
Musztarda 1 kg
Makaron łazanki 10 kg
Mak 3 kg
Rodzynki 4 kg
Miód 4 kg
Ocet 5 l
Mąka pszenna 20 kg
Orzechy włoskie 6 kg
Kapusta kiszona 40 kg
Grzyby suszone 5 kg
Twaróg 12 kg
Bułka tarta
Maggi 1 l
Ciasta
Kontakt:
Barbara Glapińska (tel. 691 571 230)
Kamil Barwinek (tel. 782 168 237)