Po raz siódmy w Kołobrzegu odbędzie się Miejskie Śniadanie Wielkanocne, które tradycyjnie wolontariusze zorganizują w Niedzielę Wielkanocną. W tym roku spotkamy się 20 kwietnia o godzinie 10 w Hali Milenium, by wspólnie celebrować ten wyjątkowy czas. Pierwsze szczegółowe informacje podajemy już dziś, kolejne zostaną podane w późniejszym terminie.
Fot. Archiwum/Wolnej Miejsce – Kołobrzeg
Aby to niezwykłe spotkanie mogło się odbyć, już teraz rozpoczynają się przygotowania. Każdy może pomóc! Jeśli chcesz zaangażować się jako wolontariusz, dołącz do spotkań organizacyjnych, które odbędą się w środy o godzinie 18 w Hali Milenium:
- 19 marca – spotkanie połączone z podziękowaniami za X Miejskie Spotkanie Wigilijne (duża sala konferencyjna)
- 2 kwietnia – spotkanie organizacyjne (salka prasowa, 1. piętro)
- 16 kwietnia – ostatnie spotkanie organizacyjne (salka prasowa, 1. piętro)
Wydarzenie odbędzie się pod Honorowym Patronatem Prezydent Miasta Kołobrzeg, Anny Mieczkowskiej. Organizatorami są: Centrum Usług Społecznych, Fundacja Wolne Miejsce, Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Kołobrzegu, a także Restauracja Tempo i kołobrzescy Wolontariusze. Całość wspiera Urząd Miasta Kołobrzeg.
Koordynatorami wydarzenia niezmiennie jest Kamil Barwinek (kamilbarwinek@o2.pl) przy wsparciu Klaudii Matyjaszewskiej z ramienia CUS (k.matyjaszewska@cus.kolobrzeg.pl, tel. 780 282 606).
Zachęcamy do dołączenia do zespołu wolontariuszy! To doskonała okazja, by zrobić coś dobrego, spędzić czas w inspirującym gronie i pomóc w organizacji wydarzenia, które niesie wsparcie wielu mieszkańcom Kołobrzegu.
Pomóż stworzyć wyjątkową atmosferę świątecznego spotkania!
Dodatkowo publikujemy listę niezbędnych produktów do organizacji wydarzenia – każda pomoc będzie nieoceniona (deklarację na produkty proszę składać mailowo na kamilbarwinek@o2.pl lub poprzez stronę FB).
Żur 20 butelek
Żur w proszku 3 kg
Biała kiełbasa 500 szt.
Jajka 500 szt.
Wędlina 5 batonów
Ser żółty 4 batony
Śmietana 18% 5l
Śmietana 30% 5 l
Majonez 10 kg
Chrzan 6 kg
Ćwikła 6 kg
Grzyby suszone 2 opakowania
Włoszczyzna paski 15 kg
Cebula 10 kg
Mleko 10 l
Herbata 2 opakowania
Kawa sypana i rozpuszczalna po 1 opakowaniu
Należy dostarczyć w dniach 14-16 kwietnia do Restauracji Tempo w Hali Milenium (2. Piętro)
Napoje, słodycze, owoce, pieczywo, ciasta, stroiki wielkanocne.
Należy dostarczyć do 20 kwietnia do Restauracji Tempo w Hali Milenium (2. Piętro) lub do recepcji w Hali Milenium (parter).