Bartosz Białkowski z Kołobrzegu wysoko w Ogólnopolskim Turnieju Kucharskim. Do przygotowania była potrawa „Ziemniaki i grzyby”

You are currently viewing Bartosz Białkowski z Kołobrzegu wysoko w Ogólnopolskim Turnieju Kucharskim. Do przygotowania była potrawa „Ziemniaki i grzyby”

Bartosz Białkowski, uczeń klasy II Ap szkoły branżowej w Kołobrzegu przy ul. Piastowskiej wystartował w VII Ogólnopolskim Turnieju Kucharskim w Poznaniu. Bartek zajął VI miejsce i znalazł się w gronie laureatów Turnieju.

Do turnieju ucznia przygotowywali Katarzyna Olszak i Tadeusz Kisiel oraz Adam Dmyterko, szef kuchni restauracji PERGOLA.
O tytuł najlepszego walczyło w tym roku 16 uczniów kształcących się w zawodzie kucharz. Reprezentowali oni 6 województw: lubelskie, podlaskie, małopolskie, mazowieckie, zachodniopomorskie i wielkopolskie.

Uczestnicy Turnieju mieli możliwość sprawdzić swoją wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne oraz zaprezentować swój talent podczas przygotowywania potrawy konkursowej na temat: „Ziemniaki i grzyby”. Jedną z nagród dla laureata jest zwolnienie z etapu teoretycznego egzaminu teoretycznego, który odbywa się w klasie trzeciej.

Dodaj komentarz