Restauracja Arté znajdująca się w Diune Hotel & Resort by Zdrojowa została wysoko nagrodzona w tegorocznej edycji konkursu Poland 100 Best Restaurants. Otrzymała Grand Award 3 Widelce+ – to najwyższe wyróżnienie wśród kołobrzeskich restauracji.
Szefem kuchni jest Rafał Durka, który został wyróżniony także prestiżowym tytułem Szefa Kuchni 2018 w regionie północno-zachodnim. – To utalentowany Szef Kuchni. Ma zaledwie 29 lat, a wiele sukcesów na koncie. Regularnie tworzy menu inspirowane porami roku i kuchnią regionalną, które robi prawdziwą furorę zarówno wśród gości hotelowych, jak i osób, które przychodzą specjalnie do naszej restauracji. Jednocześnie nagroda dla Arté to wyróżnienie dla całego zespołu i naszej wspólnej pracy. – mówi Bartosz Borowski, Dyrektor Diune Hotel & Resort.
Konkurs Poland 100 Best Restaurants to jeden z konkursów kulinarnych na najwyższym poziomie. Laureaci wybierani są zarówno przez profesjonalnych znawców kuchni, jak i – co ma dodatkowy walor – samych klientów. Na ocenę i końcowy wynik składają się zarówno ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród gości odwiedzających daną restaurację, głosowania na stronie internetowej akcji i w mediach społecznościowych oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.
To nie jedyne nagrody w konkursie kulinarnym dla restauracji by Zdrojowa. Wyróżnienie – Grand Award 3 Widelce otrzymała również restauracja Oyster, mieszcząca się w hotelu Radisson Blu Resort, Świnoujście.