Smaczne: Dżem z pomidorów z imbirem i kolendrą oraz konfitura z jarzębiny i jabłek. Teraz czas na wojewódzki etap konkursu przysmaków

You are currently viewing Smaczne: Dżem z pomidorów z imbirem i kolendrą oraz konfitura z jarzębiny i jabłek. Teraz czas na wojewódzki etap konkursu przysmaków

Zachodniopomorska Izba Rolnicza zorganizowała konkurs „Smaki zamknięte w słoiku”. W nim ocenianie były przesłane przetwory z warzyw i owoców, które ziemia daje rolnikom. 

Na początku odbył się etap powiatowy. Miejsce 1. i 2. w konkursie zajęły mieszkanki gminy wiejskiej Kołobrzeg. Drugie miejsce zajęła Anna Lewandowska ze Starego Borku ze swoim dżemem z pomidorów z imbirem i kolendrą. Na pierwszym miejscu zaś uplasowała się Teresa Bartosiak z Korzystna, która przyrządziła konfiturę z jarzębiny i jabłek. 

Teraz dżem pani Teresy będzie brał udział w etapie wojewódzkim, którego wyniki będą ogłoszone w grudniu. Życzymy powodzenia!

Dodaj komentarz