W dniach od 6 do 8 marca 2019 r. w hali Milenium odbędą się Targi Gastro – Hotel właścicieli i menadżerów hoteli, kasyn, restauracji, spa, pensjonatów, barów, hurtowni, cukierni, piekarni, ośrodków wypoczynkowych, kawiarni, stołówek, klubów, firm kateringowych, domków letniskowych, architektów, pracowni projektowych i innych. W programie m.in. pokazy i szkolenia.
Program
6 marca 2019 r. | 10:00 – 17:00
-10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
-11:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Andrzej Polisiakiewicz – Dieta Azjatycka dla zdrowia i urody
-11:30 – Szkolenie – Ograniczenie zużycia energii elektrycznej dla obiektów gastronomicznych do 45% – system KES ( Kitchen Energy Saver ) oraz inne czynniki obniżające koszt inwestycji i eksploatacji profesjonalnej kuchni. Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk konsultant FCSI – międzynarodowej organizacji zrzeszającej specjalistów z dziedziny technologicznego projektowania
-12:15 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
-12:30 – pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni- Jakość, sezonowość, pomysł.
-13:30 – Szkolenie KSOW
-14:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Stary Browar Kościerzyna – Kuchnia kaszubska
czwartek 7 marca 2019 r. | 10:00 – 17:00
-10:15 – pokazy Carvingu
-10:30 – Szkolenie Nocowanie.pl – Segmentacja rynku turystycznego – jak opracować plan marketingowy (Kamila Micuła) oraz atrakcyjna oferta obiektu noclegowego – krok po kroku (Mateusz Weilandt)
-11:00 – pokaz kulinarny Lucyna Haluch Prezes Fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój
-11:30 – Szkolenie – Fotowoltaika i pompy ciepła w systemach energetycznych hoteli – TG Technika Grzewcza
-12:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Prawdziwe lody rzemieślnicze – polskie receptury zaprezentuje Daniel Żurkowski
-13:00 – Szkolenie – Socjotechnika w służbie prowadzenia recepcji. Praktyczne porady radzenia sobie z codziennymi problemami obsługi rezerwacji i gości w hotelach , pensjonatach, kwaterach Sebastian Kwiatkowski
-13:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Tomasz Królikowski – Ryby słodkowodne od ogona do głowy
-15:00 – Szkolenie – Maksymalizacja zysku z sezonu. Wydatkowanie pieniędzy na skuteczną reklamę. Sebastian Kwiatkowski.
piątek 8 marca 2019 r. | 10:00 – 15:00
-10:00 – Szkolenie – „Czym nas karmią” co tak naprawdę kupujemy zachęcani pięknymi reklamami. Czy jesteśmy w stanie oprzeć się reklamie, czy bez wszechobecnej bombardującej nas reklamie wybierzemy ten sam produkt, jak bardzo jesteśmy zależni od technologii i mass mediów – Lucyna Haluch Prezes Fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój
-10:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Tomasz Królikowski – Ryby słodkowodne od ogona do głowy
-11:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Mariusz Szmidt – Kuchnia gdańska
-12:00 – Szkolenie – Przygotowanie do pracy w recepcji. Wykorzystanie socjotechniki w radzeniu sobie z bieżącymi problemami. Sebastian Kwiatkowski
* Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów.